Сряда, 10.08.2022

В ранното утро на 4 юли усмихнати ученици, учители и родители се събраха, за да отбележат успешното приключване на учебната  2021/2022 г.  За настроението  в празничната програма допринесоха младите творци от ΙΙΙ Б клас, които изпълниха – с песен и танц – рап  парче на училищна тематика.

Топло приветствие към учениците, техните учители и родителите им по случай успешното завършване на годината отправи г-н Джингаров, директор на училището. Той се обърна специално и към завършващите седмокласници, на които пожела на добър час по пътя им напред.

На учениците от  VII клас г-н Джингаров връчи свидетелствата за основно образование От тях с пълно отличие завършват Ивана Дакова, Симона Георгиева и Стефан Франгов. Общо десетима ученици получиха грамоти и ваучери за отлично представяне в национални и международни конкурси, олимпиади и състезания и за издигане престижа на Трето основно училище „Братя Миладинови“.

По традиция най-вълнуващ е този ден именно за седмокласниците, които се сбогуват с училището,  и за техните учителите, с които те са споделяли всички важни моменти  в съвместния училищен живот. От името на завършващите прощални слова към учителите  и любимото училище прочетоха Стефан Франгов и Алина Куйбишева.

На фона на песента „Клетва“ седмокласниците се простиха със знамето на Трето основно училище „Братя Миладинови“. Последва предаването и приемането му от  знаменните групи. Обявяването на края на учебната година бе извършено с ритуал по изпращане на училищното знаме и сваляне на националния трибагреник  под звуците на националния химн.

Екипът на Трето основно училище „Братя Миладинови“, град Гоце Делчев, пожелава на своите ученици едно прекрасно лято и до нови срещи през септември!