Четвъртък, 08.12.2022

Група ученици от ΙΙΙ ОУ – Кристина Мечева, Костадина Воденова, Надя Колджиева, Цветелина Костадинова, Анастасия Татанова, Ангелина Софкова, и техните учители – г-жа В. Тупарова и г-жа М. Керина, са на посещение в Португалия. Това е петата мобилност по проект Don't be Cyber Bully, be aware.
Ето и впечатленията от първите дни на посещението в слънчева Португалия, които сподели с нас г-жа Тупарова: „В двора на една от петте училищни сгради на училището в Карегал до Сал бяхме посрещнати от директора, кмета на града и ученици. В залата за дискусии любезните домакини ни изненадаха с подаръци и вкусна почерпка, след което проследихме интересна презентация за района, в който се намираме. Посетихме кметството, историческия музей, работилници, както и красива спортна площадка, на която децата се забавляваха с ученици от Италия, Португалия, Полша, Румъния и Турция.
На втория ден от визитата посетихме най-стария университет в света в Коимбра, царския дворец, химическа лаборатория, библиотека Joanina и музей на илюзиите, където децата искрено се забавляваха. Посетихме увеселителния детски парк Portugal does Pequenitos. По пътя – сред зеленината на портокалови и лимонови дръвчета – пред нас се разкриваха една след друга малки красиви къщички, доставяйки приятни емоции както на децата, така и на нас – техните учители.
Третият ден от програмата включва посещение на Авейро, град на Атлантическия океан.
Благодарим на любезните домакини, които правят дните ни изпълнени с много емоции и чудесни преживявания.“