Учениците Кристина Мечева, Костадина Воденова, Надя Колджиева, Цветелина Костадинова, Анастасия Татанова, Ангелина Софкова и техните учители г-жа В. Тупарова и г-жа Керина се завърнаха от посещение в гр. Карегал до Сал, Португалия. Това е петата мобилност по проект „Не бъди киберзависим, внимавай!“. Участващи страни партньори са Полша, Турция, Румъния, Португалия и България, а координатор на проекта е Италия.
След топлото посрещане от страна на ученици, родители и учители и първите дни, в които участниците посетиха много културни и исторически обекти – като най-стария университет в света в Коимбра, царския дворец, химическа лаборатория, библиотека Joanina и музей на илюзиите, визитата продължи с посещение на Авейро – град на Атлантическия океан, наричан още португалската Венеция. Следваше посещение на градчето Cabanas De Viriato. Голям интерес у учениците предизвика училището по роботика, където имаха възможността да задават команди на робота Нао. Проведени бяха няколко работилници, свързани с темата на проекта – кибертормоза.
Благодарим на всички ученици, техните родители и учителите им и лично на Celeste Simoes, Elisa Morais и Joao Silva за незабравимите преживявания и безценните приятелства.