Четвъртък, 01.06.2023

Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Български всеучилищен химн

(Стоян Михайловски)

Денят на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност бе отбелязан тържествено в Трето основно училище "Братя Миладинови".

Тържеството започна с танц на мажоретния състав, поетична програма и изпълнения на вокалната група, с акцент върху делото на светите братя Кирил и Методий. Емоционален момент на празника бе награждаването на изявени ученици с грамоти от директора г-н Никола Джингаров, които традиционно се връчват от кмета на Община Гоце Делчев г-н Владимир Москов по повод 24 май.

На тържеството в училището и в традиционното празнично шествие се включиха и бъдещите първокласници заедно със своите родители.

На официалната церемония на площад "Македония" кметът г-н Москов връчи грамоти на седмокласниците Сузана Арнаудова, Ангелина Софкова и Цветелина Костадинова за активното им участие в училищни и извънучилищни културни изяви през годините. За цялостен принос в образователния процес бяха наградени и следните учители от нашето училище:

Мария Пиргова– главен учител начален етап
Мария Керина– старши учител начален етап
Цвета Костадинова – старши учител прогимназиален етап

Тази година бе награден и г-н Джингаров за приноса му в подобряване на училищната среда, в постигане на високи образователни резултати и спечелване на престижни национални награди от ученици и учители.