Мисията на Трето основно училище „Братя Миладинови” е чрез качествен образователен процес да обучава, възпитава и мотивира за учебна дейност своите възпитаници, да открива и развива техните заложби, да опазва здравето и живота им и да създава условия за щастливо детство на всяко дете.

 Трето основно училище „Братя Миладинови” ще се утвърждава като иновативно училище, предлагащо на своите ученици качествено образование; възможности за развитие и изява на техните разнообразни таланти; добри условия за формиране на социални и комуникативни умения, необходими за общуване в условията на динамична конкурентна среда.

Седмично меню

Литературата е море...

Предстоящи събития

Коледно състезание

Коледно състезание

На 19.12.2018г. (сряда ) от 16.30 часа...

Фотогалерия

Статистики

  • Статии : 450
  • Връзки : 41
  • Брой показвания на статиите : 444589

Кой е онлайн

В момента има 26  гости и няма потребители в сайта

Последни новини

12 ученици класирани за II кръг на национално състезание по български език и литература

За поредна година ученици от Трето основно училище "Братя Миладинови" донесоха много радост и настроение в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово.

Дванадесет ученици от II – IV клас се класираха за втори кръг на националното състезание по български език и литература "Любословие", организирано за осма поредна учебна година от Сдружение на учителите филолози „Любословие”. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението.

Прочети още...

Ученици от Трето ОУ отново изненадват с неподправен чар, естетически усет и добронамереност

Участниците във факултативните учебни часове – „Литературни конкурси и фотография“, продължиха със своите дейности и през м. декември.

След спечелените няколко призови места в различни национални конкурси през изминалите два месеца, участниците във ФУЧ „Литературни конкурси и фотография“ решиха, че трябва да „запечатат“ за себе си и за своите семейства, и други по вид спомени.

Това стана възможно с реализирането на невероятна фотосесия. Талантливите ученици запълниха своите коледни албуми за 2018 г. с фотографии, направени на фона на коледната украса в Трето ОУ „Братя Миладинови“.

Прочети още...

Иновативен урок в Трето ОУ „Братя Миладинови“

На 07 декември 2018 г. в Трето основно училище „Братя Миладинови” г-жа Мария Пиргова – главен учител и класен ръководител на ІІ „б” клас, проведе открит урок по околен свят на тема: „Природата около мен”.

Урокът е част от годишния план на Методическото обединение на началните учители в училището, което през настоящата учебна година работи по въвеждането в образователния процес на иновативния метод на преподаване – „Мисловни карти”.

Прочети още...

Неповторимо посрещане на Дядо Коледа и Снежанка в Трето ОУ „Братя Миладинови“

На 4 декември 2018 г., Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха в Трето ОУ, в края на учебния ден.

Следвайки детските усмивки, Дядо Коледа и Снежанка заеха своето запазено място в Трето ОУ, където бе и „първата им, но най-сериозна спирка“, както коментираха те самите, в ежегодната обиколка по света.

Те бяха посрещнати от слънчевите деца, родители и учители във фоайето на първия етаж на училището, където се проведе и кратко тържество по посрещането на най-важните гости за тази година.

Самият Дядо Коледа сподели, че „посещението му в Трето ОУ винаги предизвиква положителни емоции и неподправени чувства на гордост, възхищение“.

Весела Коледа - стихотворение от Снежана Костадинова - VІІ клас

Прочети още...

Участие в Национален форум за иновации в образованието

На 03.12.2018 г. директорът на училището – Мариана Халачева и главният учител – Мария Пиргова, участваха в Национален форум за иновации в образованието.

Той бе организиран от Министерството на образованието и науката и се проведе в „София Тех Парк“, форум „Джон Атанасов“.

Прочети още...

Седмично разписаниеПирински стражи

pirin

Мажоретен състав

majoretki

Спортна страница

Ученическо творчество

Здраве за всички