fon.jpg

Трето основно училище

"Братя Миладинови"

Иновативно училище

Мисията на Трето основно училище „Братя Миладинови” е чрез качествен образователен процес да обучава, възпитава и мотивира за учебна дейност своите възпитаници, да открива и развива техните заложби, да опазва здравето и живота им и да създава условия за щастливо детство на всяко дете.

 Трето основно училище „Братя Миладинови” ще се утвърждава като иновативно училище, предлагащо на своите ученици качествено образование; възможности за развитие и изява на техните разнообразни таланти; добри условия за формиране на социални и комуникативни умения, необходими за общуване в условията на динамична конкурентна среда.

Седмично меню

Предстоящи събития

Национална седмица на четенето...

Национална седмица на четенето...

ПРОГРАМА Първи ден – понеделник, 22...

Предстоящо обучение в Трето ОУ...

Предстоящо обучение в Трето ОУ...

На 23.10.2018г. ще се проведе семина...

Фотогалерия

Здраве за всички

Архив новини

Статистики

  • Статии : 404
  • Връзки : 41
  • Брой показвания на статиите : 406272

Кой е онлайн

В момента има 31  гости и няма потребители в сайта

Последни новини

“Познавам те с малкото ти име” (Σε γνωρίζω με το μικρό το όνομα)

 Няколко гръцки основни училища и само едно българско – Трето ОУ създадоха обща Международна инициатива “Познавам те с малкото ти име” (Σε γνωρίζω με το μικρό το όνομα)

Денят е 19 октомври. Започва спокойно. В училище всичко е готово за посрещане на официална делегация от Р. Гърция.

19 октомври – Денят на освобождението на град Неврокоп - преди 106 години и днес е ден на вдъхновение. Прилив на такива сили, енергия е и всяка среща по проект “Познавам те с малкото ти име”.

Участието на нашето училище в тази международна инициатива не е никак случайно. Възрожденският ентусиазъм у преподавателите, живият дух и най-характерната ни черта – трудолюбието, доведоха до включването ни в това равностойно международно партньорство, което започна през есента на 2017 година. Част от идеите на инициаторите са: създаване на българо – гръцко приятелство между децата в пограничните райони; опознаване културата на двата съседни народа, сближаване на професионалистите в сферата на образованието.

Прочети още...

Проект "Познавам те с малкото ти име"

 На 19.10.2018 г., Н. Йондева, класен ръководител на ІVб клас, изненада с интересен интерактивен открит урок своите колеги и партньорите от гр. Драма.

Часът бе проведен в училищната игротека и бе посветен на песенния фолклор. Целта на урока бе да се разширят познанията на младото поколение за народните песни и да осъзнаят, че те могат да звучат актуално и днес.

По време на работата учителката приложи интерактивните методи на обучение - "Мозъчна атака", "Брауново движение", работа в екипи и дискусия.

Прочети още...

"Да върнем книгите в ръцете на децата"

 Вчера, 18.10.2018 г. , в Дома на културата се проведе ежегодния Национален конкурс за детска литература под надслов "Да върнем книгите в ръцете на децата".

На събитието участваха ученици от Трето основно училище "Братя Миладинови", които прочетоха стихчета от книгата на победителя в конкурса Кирил Назъров. В края на събитието г-н Назъров бе приятно изненадан от трите прекрасни рисунки, които получи като подарък от художниците на училището, които те направиха по време на събитието.

Екскурзия до Пампорово

 Учениците от IVа клас при Трето основно училище "Братя Миладинови" и техните учители г-жа Керина и г-жа Кафкова осъществиха двудневна екскурзия на 13.10 и 14.10.18 г. по маршрут гр. Гоце Делчев - гр. Смолян - Пампорово - Ягодинска пещера - гр. Гоце Делчев.

Децата посетиха с учебна цел Планетариума в гр. Смолян. С голям интерес и вълнение се включиха в пътешествието "Необятният Космос". Научиха интересни факти за звездите, звездното небе и работата на учените от Националната астрономическа обсерватория в Рожен.

Прочети още...

Тренировъчно занятие по гражданска защита

Днес в Трето ОУ се проведе тренировъчно занятие по гражданска защита.

Учениците заедно със своите учители излязоха от училището изключително бързо. Група "Първа помощ в училище" с ръководител Лиляна Полимерова показаха пред всички ученици как се оказва първа помощ на пострадали при пожар. Учениците от групата демонстрираха изнасяне на пострадал със счупен таз на твърда носилка – дъска; изнасяне на пострадал с изгаряния; придружаване на пострадал със счупена ръка и пострадал със счупен крак. Децата показаха отлична работа в екип и завидни знания и умения по темата. 

Седмично разписаниеЛитературата е море...

Пирински стражи

pirin

Мажоретен състав

majoretki

Спортна страница

Ученическо творчество