На 26.04.2022 г.  в 18.00 часа в дискусионната зала на Трето  основно училище „Братя Миладинови“ се проведе викторина на тема „Пътят на книгата“ с участието на ученици от VI A и VI Б клас. Това е последният етап от проекта „Участвай и променяй – родителят,  активен партньор в училищния живот“ с ръководители госпожа Костадинова и госпожа Тупарова.

В началото на събитието бе представена презентация, посветена на книгата, след което бяха определени отборите по класове.

Викторината премина в два кръга. В първия  участниците отговаряха на въпроси, свързани с появата и разпространението на книгата. Вторият кръг бе свързан с литературни произведения и техните жанрове, автори и герои.

Жури в състав Иван Мишев – детски поет, Д. Витанова – родител на ученик от VI A клас и Христина Дерменджиева – родител на ученик от  VI Б клас,  следеше за отговорите и накрая определи  победителя – VI A клас. За участието си във викторината класовете получиха купи за първо и второ място, а на всички ученици бяха връчени книги от български автори. Родителите подкрепяха учениците с аплодисменти.